• Vóór 15.00 uur besteld = vandaag verzonden!
  • Gratis verzending vanaf €35,-*
  • Gratis luxe inpakservice
Home » Privacyverklaring

Privacyverklaring

My Little Baskets respecteert je privacy en draagt ervoor zorg dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld en veilig wordt bewaard. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en stelt alleen die gegevens aan derden ter beschikking die nodig zijn om uw bestelling uit te voeren.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als er nieuwe ontwikkelingen zijn in de regelgeving die daartoe aanleiding geven. Het meeste actuele privacybeleid vind je hier op onze website. Wij raden aan om deze regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 9 september 2019.

 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

My Little Baskets (“mylittlebaskets.com”) is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

 

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit is van toepassing op alle persoonsgegevens die My Little Baskets verwerkt en van iedereen die weleens contact mee heeft (gehad), zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen op alle aan ons gerelateerde domeinen.

 

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan naam, telefoonnummer of (e-mail)adres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of andere gegevens die uniek zijn zoals je bestelgeschiedenis of surfgedrag.

 

Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

Als je een bestelling plaatst, hebben we je naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren zijn deze gegevens nodig. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

In je persoonlijke account bewaren we je naam, e-mailadres, afleveradres, en als je hebt opgegeven, je bedrijfsgegevens en geslacht. Ook bewaren we je bestelgeschiedenis inclusief gekozen afleveropties, betaalgegevens en cadeaubonnen. Deze gegevens bewaren wij zolang je actief klant bij ons bent. Als je na 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al jouw gegevens. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen.

 

Van wie verwerken wij persoonsgegevens hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerkende de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met My Little Baskets, zoals (zakelijke) klanten en contactpersonen van partners.

Wij krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, een persoonlijke account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze customer care.

In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens.

 

Social media

Als je social media gebruikt als Facebook en Instagram, kun je via ‘like & deel ons’ op onze artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op de social media account. Als je op deze knop drukt, krijgt My Little Baskets geen toegang tot je social media account. Wij hebben dus geen invloed op de verwerking van je persoonsgegevens op je social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

 

Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

  • Distributie- en logistieke partners

Om je bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met een distributiepartner zoals SendCloud. Deze partij ontvangt je klantnummer, bestelnummer, naam en bezorgadres om te zorgen dat zij je pakketje op de juiste manier kunnen verwerken. Ook werken we samen met verschillende logistieke partners zoals PostNL, DPD of DHL. Onze logistieke partners krijgen van ons je naam en bezorgadres. Deze informatie hebben zij nodig om je pakketje op het juiste adres af te leveren.

  • Andere externe dienstverleners

Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. Wij verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. Zoals het leveren van onze webhosting, -onderhoud en ondersteuning van onze webshop en applicaties, het ondersteunen bij onze klantenservice, advertentie- en marketingcampagnes en het doen van klantenonderzoek. Ook het leveren van financiële of betaaldiensten zoals Mollie.

  • De overheid en alleen op jouw verzoek, met andere bedrijven

Wij versterken je persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen, indien je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Gegevensverstrekking zonder je toestemming vindt plaats indien een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst.

 

Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Wanneer je persoonsgegevens aan ons hebt verstrekt, heb je verschillende rechten die je kunt uitoefenen. Zo heb je recht op inzage, rectificatie en het wissen van je gegevens. Ook kun je ons verzoeken om je gegevens aan jou of een andere partij over te dragen of om de gegevensverwerking te beperken. Het staat je daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een verwerking van je gegevens. Je kan bovendien je toestemming voor de gegevensverwerking altijd intrekken. Je kunt je verzoek bij ons kenbaar maken en wij streven ernaar om binnen 14 werkdagen op je verzoek te reageren.

 

Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens

Je hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer je een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Mocht je hierover onverhoopt niet tevreden zijn heb je het recht om je met je klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens via https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens.